Creatieve workshop

Een creatieve workshop is een prachtige manier om bewustzijn te ontwikkelen en te activeren door het proces en het product waar te nemen in alles wat is.

Ik organiseer bij mij thuis workshops waarin je de kans krijgt om in een kleine groep dit samen te ervaren en te delen. Je mag ook zelf een groep samenbrengen en dan kom ik naar jou toe.

Welke mogelijkheden kan ik vanuit ervaring al opnoemen:

  • Een zielenpop: Jezelf ontdekken en bewustzijn krijgen op diepere, onzichtbare lagen van jezelf, die aan het licht wensen te komen hier en nu in jouw leven kan heel fijn zijn door het maken van een pop waarin je dit kunt ervaren en vormgeven. Het kan van alles zijn, wat hierbij uitgebeeld wordt; een troostpop, een innerlijk kind, een energetisch kind, het maakt niet uit hoe we het een naam geven. Het is een unieke creatie die van binnenuit een vorm vindt dwars door jou heen, een deel van jou, wat geïntegreerd wenst te worden in jouzelf.
  • Een schelpencreatie: Het kan je helpen om inzicht, verwerking en heling te ervaren in loslaatprocessen. Denk aan een rouwproces,  een patroon loslaten, een ziekte periode afsluiten, een relatie die voorbij is of werk wat er niet meer is. Het kan van alles zijn, waar je bewust een afscheid, loslaten of integratie wenst te ervaren.
  • Een eigen visionbord of wensbord maken. Wat zijn je wensen en je verlangens, wat wens je te manifesteren? Word je bewust van wat voor jou belangrijk is en breng dit al knippend en plakkend in je belevingswereld. Het is een soort van routekaart naar de door jouw gewenste werkelijkheid. Dat kan heel algemeen zijn, of rond een thema als werk, wonen, liefde en nog veel meer. Je kunt het meerdere keren doen of eenmalig. Het kan je een stuk helderheid en vooruitblik geven op waar je naar toe beweegt.
  • Een creatief dagboek maken met knippen, plakken, tekenen, gevonden voorwerpen, in tekst, kleuren en beelden om je innerlijke wereld in de vorm te brengen. Dit kan ook op een zelfde wijze als een visionboard ingezet worden.
  • Een levenskleed, stola of andere creatie via textiele werkvormen maken. Een uniek handwerk maken waarin je je eigen leven, je eigenheid of bijvoorbeeld je zielenblauwdruk vorm geeft. Wie ben jij en wat wordt je je bewust als je creatief bezig bent om dit in de vorm te brengen? Wat vertelt dit project over jou? Wat maakt zich kenbaar en zichtbaar terwijl je creatieve stroom een weg vindt in de fysieke werkelijkheid? Dit is meestal een wat groter project, waar je in groepsverband een prachtige groei en uitwisseling kunt ervaren. Samen delen, bewust worden en ervaren. Prachtig om in een vriendinnengroep te doen.
  • Intuïtief schilderen of tekenen met allerlei materialen.