Challenge

4 maart 2019

Trouw aan mezelf blijven….. innerlijk groeien als ondernemer

Een ware uitdaging…. 

De afgelopen weken ben ik actief bezig geweest in een challenge “meer cliënten in een week”. Het voelde kloppend om me op te geven en aan te sluiten in deze groep. Het is tijd om door te groeien als ondernemer. Expertise en inspiratie van buitenaf opdoen om mezelf op te rekken en uit mijn comfortzone te brengen is een stap die me daarbij kan helpen. Nieuwsgierig naar wat deze acties in beweging zetten en aan het licht brengen, ben ik vol goede moed en enthousiasme begonnen. Trots op de stap die ik zet. Ik ga ervoor!

De challenge bestaat uit diverse mails met links en goed uitgewerkte opdrachten, vele webinars, huiswerk, samenwerken en overleg met collega’s met als doel meer cliënten aan te trekken, die behoefte hebben aan de diensten die jij aanbiedt.

Mijn eigen uitdaging en intenties had ik meteen helder:

  • Trouw blijven aan mezelf en mijn innerlijke waarheid in dit alles.
  • Ik doe wat ik kan
  • Ik ont-wikkel verder
  • Ik groei door

Vanaf vorige week maandag  was er elke dag een webinar en vervolgens huiswerk om uit te werken. Het geheel zette me enorm in beweging. Overleggen met een buddy. Teksten schrijven, een nieuwe gratis dienst bedenken, zorgen dat het allemaal op mijn website komt, bijna teveel om allemaal op te noemen. Ik had er een dagtaak aan, wat een klus….  Ik heb respect en waardering voor de mensen die dit traject aanbieden en supergoed uitgewerkt hebben. Ze bieden enorm veel waardevolle informatie en hebben het geheel technisch heel goed opgezet en vormgegeven.

Woensdag ben ik op de rem gaan staan van binnenuit. Ik werd overspoeld door het geheel. Ik wou heel graag voldoen aan wat er van me gevraagd werd, een oude valkuil. Ik werkte alles tot in de perfectie uit en nog klopte het nog niet voor mij, heerlijk hoe dat nog steeds terugkomt. Ik heb meer tijd nodig dan er is, ook een bekend verhaal. Ik blijf me opscherpen en het uiterste vergen, want ik wil zo graag slagen …Woensdagmiddag brak ik, ik kon niet meer. In alle kwetsbaarheid liet ik toe wat er was, tranen stroomden rijkelijk. Ik besefte dat ik dit niet kon en nog meer, dat het niet klopt voor mij. Ik erken dat ik niet meer achter de opdrachten kan staan, ik mis de klik, het gevoel van waarde voor en in mij. Er kwam in de dagen daarna een golf aan emoties en oude patronen langs om bewust te ervaren en los te laten. Een flinke opruiming binnenin.

Het doorvoelen van dit alles tot in de diepste diepte geeft me enorm veel prachtige inzichten:

  • waardeloosheid die voelbaar wordt in deze vorm van werken
  • de addertjes onder het gras worden helemaal duidelijk tot in detail benoemd
  • de ongelijkwaardigheid, die eronder voelbaar wordt
  • de diepere laag in de verkooptechnieken waarin je in een soort trechtervorm komt, kan ik nu in alles voelen en ook waarom het me zo tegenstaat
  • mijn innerlijke leider, mijn ik, mag meer ruimte innemen
  • ik ben een mens die leert om ondernemer te zijn op een eigen manier van binnenuit

Ik ben enorm blij dat ik mezelf toestond te stoppen. Ik kan niet werken vanuit een techniek of op een manier, die niet strookt met mijn innerlijke waarheid. Hier wil ik niet in lukken, hier kan ik niet in meegaan. Ik trek een streep voor mezelf, ik mag nee zeggen, ik kies voor mijn waarheid. Mijn uitdaging was trouw blijven aan mezelf in deze challenge, dat is gelukt. Met als opbrengst: groei, in-zicht en ont-wikkeling.

Mijn eigen spoor en route vindend loop ik stap voor stap door …….