Betekenis Logo

Een Ankh in de Zon

Met het symbool van een ‘ankh’ in de zon, laat het logo zien wat ik via Oersprank manifesteer.

De ‘ankh’ is een heel oud teken. Een symbool voor leven en licht. Als oerteken heeft de ‘ankh’ zijn oorsprong in Lemurië. Daar was het een soort wapen en tegelijk een schild ter bescherming. Het diende om licht te zenden, licht te verspreiden en mensen op te tillen naar een hogere vibratie of trillingsgetal.

De vorm van de ankh is een kruis met een driekwart ronde bovenzijde. Dit symboliseert het stoffelijke (het kruis) dat ondergeschikt is aan het geestelijke (de cirkel). De tweebenige ankh is een vroege gestileerde weergave van de mens en kent zijn oorsprong als kosmisch instrument van heling, balans en genezing. Het mannelijke en het vrouwelijke versmelten tot een nieuw leven voortbrengende eenheid.

In Egypte werd het ook wel gezien als sleutel tot onsterfelijkheid. De ‘ankh’ symboliseert daarbij het inademen van levenskracht, licht, liefde. Als oud Egyptisch hiëroglief betekent het ankh-kruis namelijk “leven” en wijst het daarmee op het eeuwige, goddelijke leven. In dit teken kun je de bevruchting van de aarde door de zon (in het oude Egypte “het goddelijke”) zien. De lus van het kruis stelt dan de zon voor. Het is met deze betekenis één van de krachtigste amuletten uit oud Egypte. Het schenkt leven en geeft levenskracht aan de geïncarneerde mens, zodat hij zich aan zijn specifieke “hogere” levensdoelen kan wijden. 

De zon is overal ter wereld een symbool voor vrolijkheid, succes, vitaliteit, levenskracht, levendigheid, vreugde, begrip, warmte, liefde, groei en roem. In de spirituele zin wordt de zon in verband gebracht met ‘worden als een kind’. Dit heeft te maken met steeds opnieuw verjongen,  nieuw leven,  kracht van de kinderlijke onschuld, authentieke zuiverheid, verlichting, spirituele kracht en inzicht of intelligentie.

Het logo symboliseert dus de eenwording met de bron en de balans van mannelijke en vrouwelijke energie (in de ankh). Bij de juiste balans straalt een krachtige, zuivere, vitale energie (via de zon). Via Oersprank begeleid en inspireer ik graag zowel mezelf als anderen om deze balans te vinden. Daarmee kan de levenskracht stromen en licht en liefde worden verspreid.