Atelier

Inmiddels zijn er heel  wat “energie”creaties  gemaakt. In mijn atelier kun je verschillende vormen en werkwijzen bekijken.

Ze zijn allemaal gevormd vanuit het leegmaken van mezelf. Vervolgens stel ik mezelf open voor de energie die ik waarneem. Zonder tussenkomst van het verstand dient zich aan wat er ‘is’. Tijdens het creatieproces of soms pas achteraf wordt mij de informatie duidelijk die ik waarneem. Het is alsof ik frequenties opvang en in de stof breng.

Het belangrijkste aspect hierin is het ontvankelijk zijn zonder iets te willen. Dan stroomt de energie vanzelf. Zodra ik iets wil, begint het forceren. Dan gaat het niet meer, de natuurlijke stroom stopt. Voor mij is dat voelbaar en dan stop ik. Soms ligt iets een periode te wachten omdat het gaat over een proces van iets of iemand, waarin dit nodig is. De natuurlijke stroom is daar dan geblokkeerd en dit vraagt om ruimte voor opheldering en het gewoon laten gebeuren. Het vraagt overgave van mij om dit alles toe te laten. Vaak begrijp ik pas achteraf wat er speelt, als zo’n stop zich voordoet. Het heeft allemaal functie en geeft informatie.

Bij de meeste “energie”creaties maak ik een document waarin ik de elementen die ik ervaren en  vormgegeven heb in woorden probeer te vangen.

Veel plezier met het ervaren ervan!

Tip: op mijn facebookpagina kun je ook foto’s van de nieuwste creaties bewonderen