Creatieve Communicatie

Ons creatieve brein communiceert op een heel andere manier dan in woorden. Je krijgt allerlei signalen door vanuit je hart en ziel. Dit kan zijn in voelen, beelden, ervaringen, kleuren, horen, ruiken, beleving, gevoelens, dromen en nog veel meer. Ieder heeft zijn eigen manier.

Er zijn vele manieren van informatie waarnemen, opnemen en doorgeven. Een zeer waardevolle manier is interactieve communicatie door middel van voelen en beleven. Je verbindt je met je (weer) met je natuurlijke vermogens. Volg je hart, je intuïtie, je gevoel, je ingevingen, je lijf en ontdek de wereld van het creatieve brein. Het brengt totaal andere mogelijkheden tevoorschijn dan het verstandelijke redeneren. Het is belangrijk voor je balans dat je luistert naar alle delen van jezelf. Je bevordert hiermee je gezondheid en je functioneert met meer plezier.  Je ervaart vervulling en heelheid in je leven.

Veelal is dit vermogen echter niet optimaal ontwikkeld. In de huidige maatschappij en in het onderwijs wordt veel meer de nadruk gelegd  en een beroep gedaan op onze verstandelijke vermogens. Het creatieve brein en de gevoelsinformatie worden dan minimaal benut. Er is nu een ontwikkeling gaande waardoor dit als  een gemis wordt ervaren. Kinderen van nu lijken het creatief brein als natuurlijk vermogen veel sterker ontwikkeld te hebben en te gebruiken dan de volwassen generatie.

Een idee is om in plaats van met woorden, via creativiteit uiting te geven aan energie. Voorbeelden van hoe ik verschillende creatieve communicatievormen in heb gezet, vind je in mijn atelier.